Informativni dnevi za dijake (vpis 2016-17)

Informativni termini za dijake, kandidate za študije na Biotehniški fakulteti, bodo tudi letos potekali v veliki predavalnici D1 na Jamnikarjevi 101 v Rožni dolini (poglejte na DŠMBS zemljevid >>):

  • v petek, 12. februarja 2016 ob 10. uri  in ob 15. uri,
  • v soboto, 13. februarja 2016 ob 10. uri.

Mikrobiologija je temeljna naravoslovna in tudi aplikativna veda, ki v zadnjih 20-ih letih doživlja izredno hiter razvoj.  Med mikroorganizme (mikrobe) sodijo številni in raznoliki organizmi, ki obstajajo kot posamezne celice ali skupki celic: evkarionti, kot so glive, praživali in alge, ter bakterije in arheje. V skupino mikroorganizmov sodijo tudi virusi, čeprav niso striktno razvrščeni kot živi organizmi. Mikroorganizme najdemo v zraku, vodi, zemlji, nas samih, v vulkanskih vrelcih, večnem ledu,..

Program podaja temeljna naravoslovna znanja (matematiko, kemijo, statistiko, biofiziko, biokemijo, molekularno in celično biologijo, bioinformatiko) in specifična znanja o mikrobni fiziologiji, genetiki, taksonomiji, biotehnologiji, ekologiji, virologiji, imunologiji in pomenu mikrobov v medicini.
Študij je interdisciplinarni in interfakultetni, zato se del predavanj izvaja na Medicinski fakulteti, Fakulteti za matematiko in fiziko, na Oddelku za zootehniko na Rodici in še na nekaterih drugih fakultetah. Skoraj vsak predmet je sestavljen iz laboratorijskih vaj in predavanj, kar pomeni, da velik del študija preživimo v laboratorijih.

Društvo študentov mikrobiologije Slovenije (DŠMBS) se že vrsto let trudi narediti študij mikrobiologije zanimiv in zabaven ter šudentom popestriti in olajšati obdobje študija.
Članstvo v društvu med drugim omogoča dostop do številnih gradiv in študijskih materialov, ugodnosti in sodelovanje na izletih in projektih ter povezovanje in izmenjavo mnenj s kolegi.

Društveniki bomo na voljo za vsa vaša vprašanja v sklopu informativnih dni, poiščete pa nas lahko tudi na Facebooku ali pa nas kontaktirajte prek spletne strani in z veseljem vam bomo pomagali 😉

Več info:
>> Uradna spletna predstavitev študija Mikrobiologija v okviru Biotehniške fakultete
———-vpisni pogoji, predmetnik, prehodi ipd.
>> Razpis za vpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport
———-uradni podatki za vpis 2016-17

Komentiraj