Mikrobiološka poletna šola Elektronska mikroskopija (2013)

S prvo poletno šolo – šolo elektronske mikroskopije, smo želeli študente dodatno izobraziti na področju elektronske mikroskopije in pripomoči k prepoznavnosti tako študijskega programa kot tudi samega Društva študentov mikrobiologije Slovenije.

Projekt je potekal na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete od 25. do 26. septembra 2013 in je potekla v istem letu kot je študij mikrobiologije praznoval svojo 20. obletnico obstoja.

Poletne šole se je udeležilo 25 študentov različnih študijskih smeri (Mikrobiologija, Biologija, Biotehnologija in Živilska tehnologija), največ je bilo študentov mikrobiologije. Pri strokovni izvedbi so nam pomagali  prof. dr. Rok Kostanjšek, prof. dr. Jasna Štrus, dr. Magda Tušek Žnidarič, dr. Kazimir Drašlar in dr. Mateja Poljšak Prijatelj. Navedeni so v dveh dneh predstavili teoretične osnove transmisijske in vrstične elektronske mikroskopije ter prikazali praktično uporabo teh tehnik, s katerimi so se udeleženci srečali tudi na praktičnih vajah. Projekt predstavlja začetek mikrobiološke šole, za katero upamo, da bo postala tradicionalen projekt, ki bo skrbel za prepoznavnost mikrobiologije tako med znanstveniki, kot med poljudnim občinstvom.

Organizatorji

em-poletnasola

Komentiraj